e-mail: kdketnet@gmail.com

 

 

ЗМІСТ

 

 

2022-2023 н.р.

2019-2020 н.р.

2018-2019 н.р.

2022-2023 н.р.

 

Усний онлайн-журнал «Здорове покоління - це наше майбутнє»

 

12 жовтня 2022 року з нагоди Всесвітнього дня здорового харчування у Криворізькому фаховому коледжу торгівлі та готельно-ресторанного коледжу, в рамках роботи молодіжного волонтерського руху «Територія студентських ініціатив», інформаційно-просвітницього проєкту «Покоління небайдужих», міні-проєкту «Смачно. Креативно. Корисно», здобувачами освіти гр. РС-22-2, ХТ-22-3 (куратори Альона ПИСЛИЦЯ, Тетяна БУРМАК) був проведений усний онлайн-журнал на тему «Здорове покоління - це наше майбутнє» з метою формування у учасників поняття про здоровий спосіб життя через прийняття правил раціонального харчування.

 

 

Сьогодні важко знайти тих, хто, дбаючи про своє здоров’я, намагається приймати тільки здорову їжу. Ця тенденція особливо має місце серед здобувачів освіти, чий раціон, в основному, складається з того, що можна дешевше купити і швидше приготувати.

 

 

Година спілкування була проведена з елементами тренінгу, дискусій, обговорень, анкетування, демонстрації відео-матеріалів, мультимедійних презентацій. Перед заходом було проведено опитування серед здобувачів груп-учасників щодо їх відношення до складових здорового способу життя. З огляду на отримані результати можна зробити наступні висновки: основна помилка проанкетованих полягає в недотриманні режиму харчування. Встановлено, що підвищення рівня освіти студентської молоді з питань здорового харчування є одним із пріоритетних завдань у мотивації до здорового способу життя.

 

Підведення підсумків онлайн-конкурсу «Кулінарний Оскар-2023»

 

З 18 січня по 5 лютого 2023 року в Криворізькому фаховому коледжі торгівлі та готельно-ресторанного бізнесу до Дня Святого Валентина, в рамках роботи молодіжного волонтерського руху «Територія студентських ініціатив», інформаційно-просвітницього проєкту «Покоління небайдужих», міні-проєкту «Смачно. Креативно. Корисно», проходив онлайн-конкурс «Кулінарний Оскар-2023», організований викладачами комісії харчових технологій та готельно-ресторанної справи за підтримки профспілкового комітету та студентського парламенту коледжу.

 

Незважаючи на світові виклики, нові умови навчання та постійне відключення електроенергії, в конкурсі заявили себе - 57 учасників, серед яких два майбутні абітурієнти.

 

За результатами першого відбіркового туру в півфінал вийшли 19 студентів. В подальшому, для остаточного визначення переможців, було організоване голосування на офіційній сторінці КФК ТГРБ в Instagram.

 

В рубриці «Оригінальний кулінарний подарунок» місця розподілилися наступним чином:

• І місце – Лілія БОСЕНКО гр. ХТ-21-1;

• ІІ місце – Максим КОВАЛЕНКО гр. ХТ-20-2;

• ІІІ місце – Аліна БУРОВА гр. ХТ-20-2.

 

В рубриці «Сервіровка святкового столу» призерами стали:

• І місце – Карина ПАНАРІНА гр. ГС-20-1;

• ІІ місце – Едуард НІБУР гр. РС-20-1;

• ІІІ місце – Єлизавета БОГДАН гр. РС-21-1.

 

Всі учасники відзначені сертифікатами, а для лауреатів та призерів обох номінацій студентський парламент підготував грамоти та подарунки, вручення яких відбудеться в коледжі найближчим часом, враховуючи безпекову ситуацію.

 

Щиро вітаємо переможців! Бажаємо подальших успіхів та не зупинятись на шляху до вдосконалення!

 

 

 

Відкрите онлайн-заняття на тему: «Їжа ф’южн - історія без початку і без кінця»

 

24 березня 2023 року у Криворізькому фаховому коледжі торгівлі та готельно-ресторанного бізнесу, в рамках роботи молодіжного волонтерського руху «Територія студентських ініціатив», інформаційно-просвітницього проєкту «Покоління небайдужих», міні-проєкту «Смачно. Креативно. Корисно», було проведено відкрите онлайн-заняття з навчальної дисципліни «Основи технології приготування їжі» на тему: «Їжа ф’южн - історія без початку і без кінця» для студентів групи ХТ-22-3 (викладач БУРМАК Тетяна).

 

 

Під час заняття здобувачі ознайомились з новітнім напрямком в кулінарії – мистецтвом приготування страв в стилі «ф’южн». Наші майбутні фахівці із великим задоволенням спостерігали за майстер-класом з приготування крем-супів на кокосовому молоці, салатів з карамелізованим кабаком та бринзою.

 

 

Запрошений випускник коледжу, шеф-кухар гранд-кафе «Автограф» Глеб Кошик, продемонстрував за допомогою відео-презентації технологію приготування, подачі та оформлення італійської страви «Карпачо по-українськи».

 

Проведене заняття допомогло молодим фахівцям закріпити теоретичні знання, вдосконалити вже існуючі практичні навички та відкрити для себе нові обрії у професії кулінара.

 

2019-2020 н.р.

 

Майстер-клас «Соціальний аспект у розвитку професії кухар»

 

17.09.2019р. в рамках роботи інформаційно-просвітницького волонтерського проєкту «Покоління небайдужих» міні-проєкту «Смачно. Корисно. Креативно.» кординатори - викладачі циклової комісії «Харчових технологій та готельно-ресторанної справи» (О.А.Заіка, Н.П.Лисенко, А.І.Пислиця, Т.О.Бурмак), керівництво структурного підрозділу виробничого навчання (Л.М.Макаренко, О.В.Слюсарева) та студенти-волонтери Криворізького державного комерційно-економічного технікуму з метою співробітництва із Криворізькою філією «ПЕРША УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ШЕФ-КУХАРІВ», «Metro Cash&Carry», «Rational» та ресторанного комплексу «Околиця» взяли участь у майстер-класах щодо розвитку сучасної української кулінарної справи «Соціальний аспект у розвитку професії кухар».

 

 

Захід проводився з метою популяризації інноваційних технологій у галузі кулінарії, залучення молоді до професії кухарів та об’єднання професіоналів ресторанної індустрії: бренд-шеф Вадим Лелека ознайомив присутніх із новими горизонтами сучасного інноваційного устаткування; керівник філіалу Асоціації Шеф-кухарів м. Кривий Ріг - Артем Триколенко розповів про ефективні рішення у сфері професійного обладнання для ресторанної галузі; від Сергія Пластуна та Сергія Прокоповича дізналися про новації у галузі приготування страв.

 

 

Участь КДКЕТ у «Фестивалі професій «KrivbassCitiSkills»

 

У рамках роботи інформаційно-просвітницького волонтерського проєкту «Покоління небайдужих» міні-проєкту «Смачно. Креативно. Корисно.» студенти-волонтери Криворізького державного комерційно-економічного технікуму взяли участь у міському профорієнтаційному інтерактивному дитячому заході «Фестиваль професій «KrivbassCitiSkills», що відбувся 21 вересня 2019р. у Парку Героїв (район Соцміста). Захід проходив за підтримки виконкому Криворізької міської ради та громадської організації «Криворізька фундація майбутнього», з метою привернути увагу дітей та молоді до фахового різноманіття та спробувати свої сили у різних сферах професійної діяльності.

 

Фахівці КДКЕТ представляли локацію за профілем торговельно-ресторанний сервіс (кухар, кондитер, офіціант, бармен, продавець продовольчих і непродовольчих товарів, тощо)».
 

 

 

 

 

 

Майстер-клас «Ягня в меню ресторану»

 

22.10.2019р. в рамках роботи інформаційно-просвітницького волонтерського проєкту «Покоління небайдужих» міні-проєкту «Смачно. Корисно. Креативно.» студенти-волонтери КДКЕТ, методист служби виробничого навчання О.В. Слюсарева, викладач циклової комісії «Харчових технологій та готельно-ресторанної справи» А.І. Пислиця та з метою співробітництва із Криворізькою філією «ПЕРША УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ШЕФ-КУХАРІВ», «LAMBiCO», «Food Festival», взяли участь у майстер-класі щодо розвитку сучасної української кулінарної справи «Ягня в меню ресторану».

 

 

 

Інтерактивно-інформаційний вісник «Школа вишуканих манер та комунікацій»

 

6 листопада 2019р. у рамках роботи інформаційно-просвітницького волонтерського проєкту «Покоління небайдужих» міні-проєкту «Смачно. Креативно. Корисно.» в Криворізькому державному комерційно-економічному технікумі студентами-волонтерами гр. ХТ 19-1 та ХТ 17-3, (під керівництвом координаторів Пислиці А.І. та Заіки О.А.) було проведено інтерактивно-інформаційний вісник «Школа вишуканих манер та комунікацій».

 

 

 

Майстер-клас «Утиные истории или утка под Новый год»

 

04.12.2019р. в рамках роботи інформаційно-просвітницького волонтерського проєкту «Покоління небайдужих» міні-проєкту «Смачно. Корисно. Креативно.» викладачі циклової комісії харчових технологій та готельно-ресторанної справи А.І. Пислиця, О. А. Заіка та студенти Криворізького державного комерційно-економічного технікуму у рамках співробітництва із Криворізькою філією «ПЕРША УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ШЕФ-КУХАРІВ», «Тhermomixua», «Food Festival» та ресторанним комплексом «Околиця» взяли участь у майстер-класі на тему: «Утиные истории или утка на Новый год». Захід мав демонстраційний характер з елементами дегустації.

 

 

Святкування Міжнародного Дня бармена та офіціанта

 

06 лютого 2020р. в рамках роботи інформаційно-просвітницького волонтерського проєкту «Покоління небайдужих» міні-проєкту «Смачно. Корисно. Креативно.» в Криворізькому державному комерційно-економічному технікумі активні члени «Сервіс клубу» (координатори- викладачі готельно-ресторанної справи Заіка О.А., Пислиця А.І.) долучилися до святкування Міжнародного Дня бармена та офіціанта, підготувавши програму з цікавими заходами:

 

• демонстраційне приготування слабоалкогольних коктейлів;

• практичний тренінг для слухачів Школи лідерства на тему «Основні правила столового етикету» (тренер Пислиця А.І.).

 

 

Заняття на базі кафе-ресторану «Рів’єра»

 

12.02.2020р. в рамках роботи інформаційно-просвітницького волонтерського проєкту «Покоління небайдужих» міні-проєкту «Смачно. Корисно. Креативно.» з метою співпраці з провідними ресторанами нашого міста на базі ресторану «Рів’єра» для студентів Криворізького державного комерційно-економічного технікуму було проведено лабораторно-практичне заняття (кординатори Єніна Л.І. та Саква В.М.) з елементами мастер-класу.

 

 

Під час лабораторної роботи «Технологічний процес приготування страв з м’яса» бренд-шеф ресторану Пластун С.В. продемонстрував приготування «Рульки запеченої під медово-горчичним соусом», «Mраморної буженини з мікс-салатом» та «Перепілки запеченої з ананасовим фрешом та їстівними квітами».

 

 

Підведення підсумків он-лайн конкурсу «Кулінарний Оскар»

 

З 20 січня по 13 лютого 2020 року в КДКЕТ проходив он-лайн конкурс «Кулінарний Оскар», приурочений до Дня Святого Валентина.

 

Конкурс був організований комісією харчових технологій та готельно-ресторанної справи в рамках роботи інформаційно-просвітницького волонтерського проєкту «Покоління небайдужих» міні-проєкту «Смачно. Корисно. Креативно.» за підтримки гуртку «Смак», «Сервіс-клубу» та Профспілкового комітету технікуму. Метою заходу було розкрити таланти студентів, виховувати любов до обраної професії, формувати кулінарні та естетичні смаки і вподобання.

 

18 лютого в затишній залі бібліотеки технікуму відбулося підведення підсумків он-лайн конкурсу «Кулінарний Оскар». В номінації «Оригінальний кулінарний подарунок» місця розподілилися наступним чином:

 

• І місце – Бурмак Діана, група ХТ-18-2;

• ІІ місце – Гавришов Данило, група ХТ-18-1;

• ІІІ місце – Вижимок Вікторія, група ХТ-18-1;

• «Приз глядацьких симпатій» - Пугач Юлія, група ХТ-17-2.

 

 

 

 

В номінації «Сервіровка святкового столу» призерами стали:

 

• І місце – Чупла Діана, група РС-18-2;

• ІІ місце – Олійник Діана, група РС-17-1;

• ІІІ місце – Паляниця Каріна, група РС-17-1;

• «Приз глядацьких симпатій» - Салєва Аліна, група РС-18-2.

 

 

 

 

Студенти КДКЕТ в котре переконалися, що кулінарне мистецтво відомо з давніх часів і з впевненістю можна сказати, що це дійсно творчість, яка не може існувати без таланту і фантазії.

 

Майстер-клас на тему «Десерти для банкету»

 

23.02.2020р. в рамках роботи інформаційно-просвітницького волонтерського проєкту «Покоління небайдужих» міні-проєкту «Смачно. Корисно. Креативно.» студенти-волонтери Криворізького державного комерційно-економічного технікуму та викладач-координатор Пислиця А. І., в рамках партнерства з Першою Українською Асоціацією Шеф-кухарів взяли участь у майстер-класі на тему «Десерти для банкету».

 

 

 

 

На заході, який пройшов під девізом «Спрощуємо життя кондитеру», учасники набули навичок правильного поєднання продуктів і смаків, точності в пропорціях, отримали базові теоретичні знання в сучасному кондитерському мистецтві та ознайомилися з французькою кондитерською термінологією.

 

2018-2019 н.р.

 

Відкрите засідання «Сервіс-клубу» «Парад спеціальностей КДКЕТ»

 

07 листопада 2018р. в рамках Проєкту педагогічного партнерства Криворізького державного комерційно-економічного технікуму із загальноосвітніми навчальними закладами по впровадженню Концепції НУШ (нова українська школа), на базі Криворізької ЗОШ №65 викладачами технікуму Слюсаревою О.В., Пислицею А. І., Заікою О. А. було проведено відкрите засідання Сервіс-клубу - «Парад спеціальностей КДКЕТ».

 

Метою зустрічі було ознайомити учнів дев’ятих класів з професіями та посадами, за якими можуть працювати випускники технікуму, розширити знання з прогресивних форм обслуговування та особливостями попередньої сервіровки столу відповідно до тематики банкету.

 

До уваги учнів було запропоновано демонстрацію спеціального одягу, який є візитною карткою кожної спеціальності, якої навчають в навчальному закладі, що допомогло створити особливу атмосферу і позитивний імідж КДКЕТу.

 

Кульмінацією стали майстер-класи від студентів технікуму: «Фрукти-фламбе», «Сервірування столу в українському стилі», під час якої учні та вчителі отримали не лише задоволення від заходу, а й можливість продегустувати страви.

 

 

Майстер-клас для школярів від гуртка «Смак»

 

10 лютого 2019р. в рамках волонтерського міні проєкту «Смачно. Корисно. Креативно.», гурток «Смак» презентував для школярів майстер-клас «Барви млинців». Волонтери-студенти гр.ХТ-16-2, під керівництвом координаторів Лисенко Н.П. та Єніної Л.І. розповіли про технологію приготування млинчикового тіста та запропонували прийняти участь в випіканні та оформленні виробів.

 

 

Виїзне заняття «Гастрономія та Хімія: мистецтво і наука» для учнів КЗШ № 122.

 

13 лютого 2019р. в рамках роботи інформаційно-просвітницького волонтерського проєкту «Покоління небайдужих» відбулися виїзне заняття «Гастрономія та Хімія: мистецтво і наука» для учнів КЗШ № 122.

 

Метою зустрічі було показати симбіоз двох галузей Технології харчування і Хімії.

 

Волонтери-студенти КДКЕТ гр. ХТ 17-3 під керівництвом кординаторів Слюсарєвої О.В., Пислиці А.І., Заіки О.А завітали до ЗОШ №122 з проєктом «Здорова школа для щасливих дітей» і презентували захід «Смачні, корисні, креативні питання для здорового харчування», для формування ключових компетентностей з технологій та актуалізації початкових знань про ресторанний сервіс.

 

Зустріч пройшла у формі інтерактивної гри з елементами коучингу, у процесі якої команди учнів 9 - 11 класів змагалися знаннями з корисного харчування, отримали навички складання збалансованого раціону харчування молодої людини. Кульмінацією стало виготовлення та оформлення веррінів - багатоскладових закусок, які подаються в маленьких фуршетних стопках.

 

Учні, вчителі школи з великою цікавістю дегустували гарбузові чіпси, верріни з овочів, отримали велике задоволення від зустрічі та збагатили свою життєву скарбничку повчальною інформацію.

 

В іншій аудиторії працювали справжні чарівники. Студенти новачки Луців Анастасія та Яковенко Вадим, під керівництвом викладачів хімії, ознайомили школярів зі стравами молекулярної кухні.

 

 

 

 

 

повернутись на Волонтерський проєкт