Події

 

Ток-шоу «Здорове харчування – здорове життя»

 

24 жовтня 2018 року в Криворізькому державному комерційно-економічному технікумі студенти групи ХТ-17-2 (куратор Авер’янова Н.М.) провели ток-шоу «Здорове харчування – здорове життя», в якому підняли актуальне для українського суспільства питання - необхідність раціонального харчування та ведення здорового способу життя.

 

Разом із запрошеними (Макаренко Л.М., завідуюча навчально-виробничою практикою та група ХТ-18-2 (куратор Шишкіна Л.О.) учасники долучилися до цього трендового руху сучасності.
У рубриці «Зустріч з лікарем» студенти зустрілися з дієтологом, що розповів про наслідки неправильного харчування для організму людини.

 

 

У рамках роботи «Домашньої лабораторії» хімік-теоретик та його помічники ознайомили присутніх із харчовими добавками, їх видами, продемонструвавши результати деяких дослідів з продуктами харчування, що містять штучні добавки.

 

Шеф-кухар розповіла студентам про особливості «національної тарілки харчування», яка включає в себе найважливіші групи продуктів, що повинні входити до щоденного раціону українця. Нагадаємо, що за рішенням Асоціації дієтологів України до «національної тарілки здорового харчування» входять:

 

 Фрукти та ягоди – візуально 1/6 тарілки, 300 г на добу.

 Молочна і кисломолочна продукція – 1/6 тарілки, 2-3 порції на добу, низької жирності.

 Цільнозернові продукти, горіхи та насіння – 1/6 тарілки, 70-90 г цільних злаків та 2 ложки горіхів та насіння на добу.

 Риба і м’ясо – 1/6 тарілки, риба – двічі на тиждень, м’ясо – переважно птиці, не червоне.

 Корисні олії – до 70 г рослинних олій на добу.

 Рідина – переважно вода, обсягом 4% від маси тіла.

 Сіль і цукор – обмежено, до 5 г солі і 50 г цукру.

 

Основну частину раціону мають складати овочі та бобові.

 

Яскравим завершенням заходу стала дегустація страви здорового харчування, що приготували студенти, використавши рекомендації фахівців.

 

Наприкінці зустрічі студенти погодились, що раціональне, здорове харчування – це найкращий вибір сучасної молодої людини, запорука гарного самопочуття, сил, бадьорості, успішного майбутнього.

 

зміст

 

 

© 2007-2018

КДКЕТ