E-mail: kdketnet@gmail.com

 

ТИЖДЕНЬ ФРАНЦУЗЬКОГО СМАКУ У

КРИВОРІЗЬКОМУ ФАХОВОМУ КОЛЕДЖІ ТОРГІВЛІ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ

 

17 грудня 2024 р. в КРИВОРІЗЬКОМУ ФАХОВОМУ КОЛЕДЖІ ТОРГІВЛІ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ в рамках ТИЖНЯ ФРАНЦУЗЬКОГО СМАКУ було проведено низку заходів.

Навчальне заняття з елементами майстер-класу з дисципліни «ЕТНІЧНІ КУХНІ» на тему: «ПРИГОТУВАННЯ СТРАВ ФРАНЦУЗЬКОЇ КУХНІ».

Студенти спеціальності «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» готували у навчальній лабораторії традиційні страви французької кухні: жульєн під соусом Бешамель, гратен Дофінуа та десерт бланманже.

З метою популяризації обраного фаху та виховання любові до власної майбутньої професії на занятті також були присутні студенти першого курсу, які з неабиякою цікавістю спостерігали за роботою більш досвідчених студентів і безпосередньо брали участь у виконанні деяких технологічних операцій.

Також цього дня відбувся профорієнтаційний захід – культурне турне «ФРАНЦУЗЬКА КУХНЯ – ПОЕЗІЯ СМАКУ ТА СТИЛЮ», який був покликаний популяризувати французьку кухню серед української молоді та занурити всіх поціновувачів у світ смачних страв та вишуканих рецептів. Проте неможливо оспівувати французьку кухню, не володіючи мовою цієї країни. Тому на захід завітали знавці французького слова - здобувачі освіти Криворізького ліцею №95.

Франція є однією з небагатьох країн, де процес приготування їжі тісно пов’язаний з культурою народу і вважається справжнім мистецтвом. Тож, здобувачами освіти коледжу був проведений майстер-клас з приготування найбільш традиційного французького десерту «КРОКЕМБУШ», де гості мали можливість повторюючи дії студентів приготувати власні десерти. Фахівці з обслуговування ще більше занурили присутніх в атмосферу краси та стилю, продемонструвавши особливості сервірування столу. А щоб закріпити спільні знання, було проведено тематичне бліц - опитування, де кожна правильна відповідь була оцінена смаколиком!

Наостанок, за дружнім чаюванням, натхненні Францією, гості заходу ділились власними емоціями та враженнями французькою мовою. Сподіваємось, що турне стежками французької кулінарії було цікавим та корисним для всіх присутніх. Тож, бажаємо всім і надалі розширювати пізнавальні горизонти, вивчати перлини кухарства різних народів світу, надихатися майстерністю видатних майстрів-кулінарів та професійно зростати в обраній професії!

 

Відеоролик: sobyt/1712/Відеозвіт Культурне турне.mp4