50042, м. Кривий Ріг, вул. Курчатова, 13, зупинка "Ювілейна" або зупинка "Кінотеатр Юність". Телефони: (0564) 94-74-20 E-mail: kdketnet@gmail.com
КУЛІНАРНИЙ КВЕСТ «ЧОРНА СКРИНЬКА»
20 жовтня кулінари всього світу відзначають, як своє професійне свято, Міжнародний день кухаря і кулінара, який заснував у 2004 році конгрес Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств. До відзначення цієї події долучились і працівники структурного підрозділу практичної підготовки КРИВОРІЗЬКОГО ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ ТОРГІВЛІ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ. Так, 16 жовтня 2024 року було проведено кулінарний квест «ЧОРНА СКРИНЬКА», учасниками якого стали дві команди зі здобувачів освіти груп ХТ-22-1 і ХТ-22-2.
Головною метою заходу стали перевірка якості відпрацювання практичних навичок щодо приготування та оформлення страв, набутих під час проходження навчальної практики на базі НВМ «БОГЕМА» та розвиток інтересу до обраної професії. Квест складався з кількох етапів: І етап - «ТАЄМНИЦЯ ЧОРНОЇ СКРИНЬКИ» - капітани команд, відкривши чорні скриньки та побачивши набір продуктів, котрі там містились, визначилися, порадившись із командою, які дві страви можна з них приготувати.
ІІ етап – «ПРИГОТУВАННЯ СТРАВ» - команди, розподіливши між членами групи ролі та функції, готували дві страви: - команда групи ХТ-22-1 – пельмені та зрази з грибами; - команда групи ХТ-22-2 – вареники та деруни.
ІІІ етап – «ПОДАЧА СТРАВИ ТА ПІДБИТТЯ ПІДСУМКІВ» - команди, прикрасивши страви, подали їх на розгляд фахового журі, у складі заступника директора з навчальної роботи Валентини Сакви, заступника директора з виробничої роботи Лариси Макаренко, голови ц/к харчових технологій та готельно-ресторанної справи Наталії Оверчук та голови ц/к майстрів виробничого навчання Ірини Масницької.
Загалом конкурс оцінювався за такими критеріями: правильність організації робочого місця; дотримання технологічного процесу та алгоритму приготування страв (якість роботи та дотримання норм часу); дотримання правил охорони праці, санітарно-гігієнічних норм, дотримання терміну виконання завдання; організація роботи команди; органолептичні властивості страви (гармонійне поєднання смаку, запаху, кольору, текстури). За спільною думкою журі обидві команди продемонстрували досить високий рівень фахових умінь. Проте конкурс є конкурс. Тож мала бути визначена краща команда. Диплом переможця отримала команда групи ХТ-22-2, а всі учасники отримали пам’ятні грамоти та маленькі подаруночки на згадку. І, звісно, масу позитивних вражень і емоцій.
|