E-mail: kdketnet@gmail.com

 

ПРОВЕДЕННЯ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОГО ЗАХОДУ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ

«OPEN DAY: БІЛЬШЕ НІЖ ШКОЛА»

 

14 березня 2024 р. на базі КРИВОРІЗЬКОГО ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ ТОРГІВЛІ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ для школярів міста Кривого Рогу був проведений профорієнтаційний захід «OPEN DAY: БІЛЬШЕ НІЖ ШКОЛА». Напередодні, кожна школа міста, з якою укладені договори про співпрацю, отримала від коледжу ЛИСТ-ПРОПОЗИЦІЮ щодо вибору форми заходу за бажанням: у переліку різноманітні майстер-класи, практичні тренінги, інтелектуальні ігри, вікторини тощо. Тож, майбутні абітурієнти мали можливість обрати захід на будь який смак.

На початку зустрічі для гостей коледжу була проведена оглядова екскурсія, де всі охочі мали можливість ознайомитись з матеріально-технічною базою закладу. Але наше складне сьогодення вносить свої корективи у плани кожного. Проте сигнал повітряної тривоги не став на заваді: адміністрація коледжу заздалегідь потурбувалась про змістовне перебування школярів в укритті, де відбулась зустріч з відповідальним секретарем приймальної комісії (Н.СИДОРЕНКО) з найбільш актуальних питань вступної кампанії – 2024.

Також, для всіх присутніх був проведений практичний тренінг з розбору-складання автомату Калашникова та правил поведінки під час ведення бойових дій за участі Саксаганського РТЦК та СП.

Надалі, школярі відвідували обрані локації. Так, учні 9-го класу КГ №74, були присутні на майстер-класі з виготовлення льодяникової карамелі з ізомальту (Н.ОВЕРЧУК), де не лише власноруч готували і декорували льодяники, але й дізнались про технологію виготовлення карамелі, корисні властивості ізомальту і особливості його використання в кондитерській галузі.

Представники шкіл міста №41, 52, 86, 118 були присутні на майстер-класі з приготування млинців (Л.ЄНІНА). Школярі, разом зі студентами спеціальності «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ», готували найрізноманітніші страви: млинці зі шпинатом, куркумою, буряковим соком; торбинку з грибами і цибулею; млинцеві роли з зеленню, крем-сиром та червоною рибою; бендерики з м’яким сиром, запечені під сметанним соусом з шоколадом; млинці з гарбузово-апельсиновим джемом.

Позитивні емоції, гарний настрій та невимушена дружня атмосфера були невідємними супутниками заходу. Деякі учасники настільки надихнулися отриманими знаннями і навичками, що вже спробували повторити приготувати дані страви вдома і пригостити близьких.

Маємо надію, що такого роду заходи сприятимуть розвитку ключових компетентностей учнів, допоможуть зорієнтуватись у виборі майбутньої професії, а також сформувати певні знання та навички у різних сферах життєдіяльності.

 

Відеоролик 1: sobyt/1403/video1.mp4

Відеоролик 2: sobyt/1403/video2.mp4