Події

 

Інноваційні технологічні прийоми в галузі харчування

 

Протягом 10 днів (01-13.03.2018 року) студенти технологічного відділення технікуму під керівництвом викладачів Лисенко Н.П., Сакви В.М. та Бурмак Т.О. на лабораторних заняттях застосували інноваційні технологічні прийоми в галузі харчування - пророщували мікрогрін з подальшим використанням його для приготування салатів та оздоровчих коктейлів.

 

Під час проведення новітнього експерименту студенти груп ВХП-15-1 та ВХП-15-2 мали можливість довідатись про те, що мікрогрін - це молоді рослини, які мають сім’ядольні листочки і лише одну пару справжніх листків. У такий період розвитку рослини містять найбільшу кількість вітамінів, ферментів, мінералів і життєвих сил. Дослідників-технологів дуже зацікавив такий вид роботи. Особливо творчо підійшли до використання мікрогріну в технології приготування салатів та холодних закусок із використанням та подаванням страв.

 

 

Люди все ще мало знають про мікрогрін. Це — справа майбутнього, але вже сьогодні активно працюють сучасні ресторани, використовуючи мікрогрін. Це унікальний продукт, вживання якого кожен день, навіть у невеликих кількостях, може допомогти в найкоротші терміни вилікувати безліч хвороб, схуднути і просто зробити свою шкіру здоровою і красивою та омолодити організм найкращим чином. Особливістю мікрогрін є ніжний і оригінальний смак. Тож, не дивно, що сьогодні в ресторанах вже можна замовити салат або коктейль з мікрогрін.

 

 

Для спеціалістів ресторанної справи, майбутніх технологів важливо не тільки навчитись готувати просто страви, а й збагатити ними людський організм. Такі унікальні «живі» експерименти дають студентам можливість навчитись новому та зосередитись на здоровому харчуванні, особливо під час весіннього посту.
 

зміст

 

 

© 2007-2018

КДКЕТ