Події

 

«Вегетаріанство в Україні – раціон харчування чи стиль життя?»

 

 

 

07 жовтня 2023 р. у Криворізькому фаховому коледжі торгівлі та готельно-ресторанної справи в рамках роботи циклової комісії харчових технологій та готельно-ресторанної справи викладачем Наталією ОВЕРЧУК для студентів групи ХТ-22-2 була проведена інформаційна огляд-презентація «Вегетаріанство в Україні – раціон харчування чи стиль життя?» з нагоди Всесвітнього дня вегана, який щорічно відзначається 1 листопада.

Під час заходу студенти мали можливість ознайомитись з передумовами виникнення даної події, основними напрямками у вегетаріанстві та заборонами, які постають перед людиною, яка вирішила обрати даний спосіб життя. Також присутні впродовж презентації прослідковували тісний зв’язок вегетаріанської дієти з традиційною українською кухнею, у якій для приготування більшості страв можна використовувати сезонні овочі та фрукти на заміну м’яса, і, таким чином «веганізувати» їх.

 

 

 

 

Учасники заходу відгадували імена відомих та знаменитих людей - веганів, визначали продукти, які дозволені для споживання у різних напрямків вегетаріанства, знайомились з білковими «суперфудами», що можуть певним чином замінити м’ясо у харчуванні. І найголовніше, чітко окреслили всі позитивні та негативні наслідки такої «рослинної» дієти для молодого зростаючого організму. Найбільш активні учасники навіть запропонували власні улюблені страви, які можуть бути дозволені у вегетаріанському раціоні харчування.

 

Тож, споживаємо корисну їжу, підтримуємо здоровий спосіб життя, а найголовніше – робимо це свідомо. Адже наша країна плекає здорову, щасливу та розумну молодь!

 

 

зміст

 

 

© 2007-2023

КФК ТГРБ