E-mail: kdketnet@gmail.com

 

 

ІНФОРМАЦІЙНА ОГЛЯД-ПРЕЗЕНТАЦІЯ

«ВЕГЕТАРІАНСТВО У СУЧАСНІЙ УКРАЇНСЬКІЙ КУХНІ»

 

30 жовтня 2024 р. у КРИВОРІЗЬКОМУ ФАХОВОМУ КОЛЕДЖІ ТОРГІВЛІ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ в рамках роботи інформаційно-просвітницького міні-проєкту «Смачно. Креативно. Корисно» викладачем Наталією ОВЕРЧУК для студентів групи ХТ-22-2 була проведена інформаційна огляд-презентація «ВЕГЕТАРІАНСТВО У СУЧАСНІЙ УКРАЇНСЬКІЙ КУХНІ» з нагоди Всесвітнього дня вегана, який щорічно відзначається 1 листопада.

 

 

Під час заходу студенти мали можливість ознайомитись з передумовами виникнення даної події, основними напрямками у вегетаріанстві та заборонами, які постають перед людиною, яка вирішила обрати даний спосіб життя. Впродовж презентації присутні прослідковували тісний зв’язок вегетаріанської дієти з українською кухнею, віднайшли «веганські» страви серед українських національних та пропонували  традиційні рецепти з усім різноманіттям білкововмісних продуктів рослинного походження: соєвим м’ясом, тофу, сейтамом.

 

 

Також торкнулись не менш важливого питання сьогодні, а саме яким чином відбувається харчування прихильників вегетаріанства, всіх тих, хто змінив цивільний одяг на військовий, яким складно якісно виконувати бойові задачі на фронті через відсутність веганського раціону.

 

 

Учасники заходу відгадували імена відомих та знаменитих людей - веганів, визначали продукти, які дозволені для споживання у різних напрямках вегетаріанства. І найголовніше, чітко окреслили всі позитивні та негативні наслідки такої «рослинної» дієти для молодого зростаючого організму.

Тож, споживаємо корисну їжу, підтримуємо здоровий спосіб життя, а найголовніше – робимо це свідомо. Адже наша країна плекає здорову, щасливу та розумну молодь!